Begeleiding bij chronische stress, overspannenheid en burn-out

 

Wanneer je veel stressklachten ervaart, overspannen bent of zelfs een burn-out hebt, dan is het belangrijk dat je bewuster met jouw stress-systeem leert omgaan. Als je begrijpt hoe jouw lichaam en jouw perceptie van de omgeving samenwerken, zal je meer grip krijgen op situaties en betere keuzes gaan maken. Zo kan je duurzaam herstellen en zélfs persoonlijk groeien.

Esra van Beelen is burn-out ervaringsdeskundige, oprichter van stress-interventie School for Ninja en gecertificeerd om mensen met chronische stress, overspannenheid en burn-out te coachen volgens de gevalideerde CSR®-methode.

Op deze website lees je meer over haar aanpak en kun je een gratis online kennismaking van 30 minuten boeken.

Begeleiding bij chronische stress, overspannenheid en burn-out

Wanneer je veel stressklachten ervaart, overspannen bent of zelfs een burn-out hebt, dan is het belangrijk dat je bewuster met jouw stress-systeem leert omgaan. Als je begrijpt hoe jouw lichaam en jouw perceptie van de omgeving samenwerken, zal je meer grip krijgen op situaties en betere keuzes gaan maken. Zo kan je duurzaam herstellen en zélfs persoonlijk groeien.

Esra van Beelen is burn-out ervaringsdeskundige, oprichter van stress-interventie School for Ninja en gecertificeerd om mensen met chronische stress, overspannenheid en burn-out te coachen volgens de gevalideerde CSR®-methode.

Op deze website lees je meer over haar aanpak en kun je een gratis online kennismaking van 30 minuten boeken.

Waarom kiezen voor coaching door Esra van Beelen?

1) Volgens bewezen methode

Esra is gecertificeerd om mensen met chronische stress, overspannenheid en burn-out klachten middels de wetenschappelijk gevalideerde CSR®-methode te coachen.

2) Met unieke expertise

Esra is de oprichter en inhoudelijk expert van gamified stress-interventie School for Ninja en heeft ruim zeven jaar ervaring in het raakvlak van stress met perceptie, verbeeldingskracht en speelsheid (spelen werkt). Hierover spreekt ze regelmatig op congressen.

3) Ervaringsdeskundige

Esra is burn-out ervaringsdeskundige en heeft sindsdien veel contact gehad met lotgenoten, als coach en onderzoeker. Dankzij deze ervaring weet Esra hoe het voelt om een burn-out en bijhorende klachten en onzekerheden te hebben, maar weet ze ook dat zowel de oorzaak als nodige aanpak bij iedereen anders is.

Meer over: de CSR®-Methode

‘CSR’ staat voor Chronische Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress. 

De CSR®-methode is ontwikkeld door stress-experts van het CSR-centrum. Deze methode pakt stressklachten en burn-out psycho-biologisch aan. Dat betekent dat je wordt gecoacht op drie niveaus: lichaam, gedrag en psyche.

Hier vind je de drie fasen waarin Chronische Stress Reversal plaatsvindt, met bijhorende doelen en mogelijke interventies.

Meer informatie over de CSR®-methode vind je op: https://www.csrcentrum.nl 

 

1) Roofbouw stoppen & fysiek herstel
Doelen: Normaliseren herstelvermogen en aanleren gezond herstelgedrag.

Interventies: Psycho-educatie, probleemadoptie, leren ontspannen, stressoren verminderen, etc.

(© CSR-Centrum)

2) Reserves aanvullen & zelfmanagement
Doelen: Opbouw vitaliteit en Verbeteren zelfmanagementvaardigheden

Interventies: Nadruk op herstel, bewustwording lichaamssigalen, attitudeverandering, etc.

(© CSR-Centrum)

3) Re-integreren & Conditieopbouw
Doelen: Conditie opbouwen, Taken oppakken, Stijgend herstel vasthouden

Interventies: Gecontroleerde opbouw re-integratie, conditie verbeteren, zelfmanagement, etc.

(© CSR-Centrum)

Meer over: de rol van perceptie, verbeeldingskracht en speelsheid ?

Beroemde kunstenaar Andy Warhol zei ooit “perception precedes reality“, ofwel: onze perceptie schept onze realiteit. Denk maar eens een paar seconden aan een citroen…, je zult merken dat je mond meer speeksel aanmaakt. Terwijl je weet dat de citroen er niet echt is, reageert jouw lichaam wel op jouw verbeeldingskracht.

Zo werkt het ook met stressklachten; wanneer we ons (vermeend) bedreigd voelen, bijvoorbeeld door werkdruk of het krijgen van een leerachterstand, dan reageert ons lichaam daarop.  Gelukkig is het omgekeerde is ook waar: wanneer we ons veilig, sterk of zelfs een ninja wanen, kan ons lichaam herstellen en krachtiger worden dan voorheen.

Bewezen is dat verbeeldingskrachtige mensen: creatiever zijn, zich beter kunnen aanpassen in moeilijke situaties en minder stressklachten hebben.

Zo zei een School for Ninja speler: “De app gaf me invalshoeken die ik zelf nooit had bedachthet maakt dat ik anders kan kijken naar wat ik meemaak en hoe ik ermee omga.” Haar veranderde perceptie leidde tot gezondere keuzes.

Door het trainen van verbeeldingskracht toe te voegen aan meer lichamelijke stress-interventies kun je duurzaam herstellen en persoonlijke groei doormaken.

Meer informatie hierover vind je op de pagina Spelen werkt.

 

Wat cliënten zeggen

“Esra wist snel een paar acties te bedenken die ik direct kon gebruiken om mijn hoofd tot rust te brengen en vrede te hebben met hoe de situatie is.

Mila, 35 jaar, consultant

Esra heeft een grote kennis van zaken en heeft een warme, begripvolle persoonlijkheid. Ik vond haar insteek met stress als “superpower” heel vernieuwend en waardevol en ik denk er vaak aan terug als ik in de stress schiet.

Lisanne, 33 jaar, universitair docent

“Met de School for Ninja app word je op een speelse manier  begeleid in je eigen reis op weg naar een ontspannen manier van werken en leven.”

Anonieme speler, 38 jaar

  • Gemiddelde beoordeling: 90%

Bedrijven waar Esra mee werkte:

Aanbod coaching

In een online gratis kennismakingsgesprek zullen we in ongeveer 30 minuten samen verkennen of jouw hulp-vraag aansluit op mijn aanbod en of een betaling door de werkgever of zorgverzekeraar mogelijk is. Als deze kennismaking voor ons beiden positief is kun je een vervolgtraject van zes weken afnemen (eventueel met op-maat aanpassingen).

Meer informatie

Wil je eerst meer weten voordat je een kennismaking boekt?
Dan kun je het onderstaande formulier invullen of mailen naar
info@esravanbeelen.nl

1 + 2 =