Over Esra

“ik speel met regels”

 

Esra’s BIO

Esra van Beelen MSc

Geboren in 1984

Dochter, zus, moeder, vriendin

Amsterdammer

Studeerde aan de Universiteit van Amsterdam – Science Park
en online aan MITx, HarvardX en BerkeleyX

Werkte bij Holland Casino, Atos, VGZ, TNO, Frisse Blikken

Inventief, gedreven, gevoelig

Spreekt Nederlands en Engels

Doet aan tennis en tango

Trots op: “dat ik een toernooi van de World Series Of Poker
in Las Vegas mee speelde en 91ste werd van 18.054 spelers”

 

 

“Alle duiven op de dam,
sjalalalie sjalalala”

Esra over SPEELKRACHT

“Serious game design is het mooiste beroep dat er is, omdat het je werk is de systemen van onze wereld te doorgronden en deze creatief te simuleren, zodat andere mensen er op een leuke manier meer grip op krijgen.

Dankzij mijn werk weet ik veel over diverse onderwerpen zoals handel op het darkweb met crypto currencies, de energietransitie en de voedselketen. Wat bij elke casus belangrijk is, is hoe de menselijke psyche werkt in interactie met diens omgeving.

Zou het niet waardevol zijn als meer mensen hun werk als een spel kunnen benaderen, zodat ook zij meer autonomie, competentie, verbondenheid en plezier ervaren?”

 

Voor een game over handel op het dark web werkte ik internationaal samen met onderzoekers en cybercrime experts. Deze foto is genomen op de SUTD in Singapore. 

Esra’s VERHAAL

The opposite of play is not work, it’s depression”  –Brian Sutton-Smith

Dit heb ik persoonlijk ervaren. Door mijn leven weer speelser te benaderen herstelde ik van mijn burnout. Voor het eerst in jaren, maakte ik weer gezonde keuzes, ervaarde ik veel plezier, gingen deuren weer open én behaalde ik successen. 

Sindsdien verdiep ik me in wat we kunnen leren van spelen, om werken en leren leuker, creatiever, duurzamer en zinvoller te maken. Ik verdiepte me middels: de universitaire master Game Studies, het lezen en schrijven van artikelen en boeken, en het ontwerpen van spelsimulaties voor bedrijven.

Nu help ik individuen en organisaties om hetzelfde te doen; met óf zonder burnout een betekenisvolle groei door te maken door het leven meer spelenderwijs aan te gaan. 

Mijn inspiratie kreeg ik vooral uit de boeken van Jane McGonigal (rechts op de foto).

Neem contact met me op

8 + 11 =